Selecteer een pagina

Je bent niet alleen,
je hebt buren om je heen.

Nu we in Nederland door het coronavirus veel tijd thuis zullen doorbrengen, is het de kunst om de waarde van je eigen leefomgeving te ontdekken. Een grote kans en mogelijkheid om op een moderne manier in een wijk of buurt met elkaar om te gaan en naar elkaar om te zien.
Als elke Nederlander op een natuurlijke, dagelijkse manier in contact staat met zijn buren met behoud van en respect voor elkaars privacy en ruimte voor gezonde zelfliefde, kunnen wijken en buurten gaan overstromen van liefde voor elkaar en staat niemand meer alleen. Over een inclusieve samenleving gesproken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
Hoe dan?
Burgers: Eén aanstekelijk vlammetje kan een heilzaam vuur ontsteken: maak contact met je buren dmv een kleine WhatsAppgroep (10 tot 15 adressen) of deel telefoonnummers of mailadressen of regel het centraal in de buurt .. er is zoveel mogelijk, kijk wat er bij jou en jullie past.
Overheid: stimuleer en faciliteer verbinding tussen burgers in hun eigen leefomgeving. Besef dat positieve communicatie in de haarvaten van onze samenleving grote impact heeft op de kwaliteit van samenleven in straten, buurten en wijken. In elke wijk of buurt zijn burgers te vinden met hart voor hun buren. Spreek hen aan, mobiliseer hun kracht en ontsteek het vuur.
Burgers en overheden: werk samen zij aan zij. Zet het wij-tegenover-zij_gevoel om in een wij-samen_gevoel en ervaar de kracht van verbinding en samenwerking. Deel de regie over communicatie met elkaar, zonder angst voor elkaar: waarom moeilijk doen, als het samen kan?

Arnhem, 17 maart 2020
Engelien Zomer